torstai 8. toukokuuta 2014

Groupon matka Kyreniaan osa 1

Huhtikuussa juhlin syntymäpäiviäni ja sain poikaystävältäni lahjaksi yllätysmatkan Pohjois-Kyprokselle Kyreniaan. Kyseessä oli Grouponin kautta ostettu diili. Poikaystäväni jatkossa Mr X, oli onnistunut pitämään salaisuuden lähes lähtöpäivään asti. Tämä on suuri saavutus kaverille joka normaalisti avaa (ja antaa) kaikki lahjat etukäteen, käyttäytyy kun pikkulapsi lahjojen suhteen. Noh, jotenkin Mr X (ja perheeni ja koko ystäväpiiri) oli onnistunut salailemaan yllätystä viime hetkille asti. Kun viimein sain kuulla yllätyslahjastani rupesin vimmatunlailla etsimään netistä tietoa Kyreniasta ja Pohjois-Kyproksesta. Huomasin, että tietoa Kyreniasta suomenkielisillä sivuilla oli todella vähän!

Matkustimme paikkaan josta emme tienneet juuri mitään, joka oli tälläiselle kontrollifriikille etukäteissuunnittelijalle aika kova paikka. Kuitenkin taas tuli huomattua, että kyllähän sitä kaikesta selviää ja reissusta tulee ennen kaikkea rentouttavampi (ainakin alkupaniikin jälkeen) jos antaa asioiden sujua omalla painollaan liikoja suunnittelematta.

Groupon diiliin kuului lennot, lentokenttäkuljetukset, englanninkieliset opaspalvelut, hotelli ja aamupala. Diiliin ei kuulunut matkalaukkuja, mutta 25e lisähintaan sai yhden matkalaukun ottaa mukaan. Lennot operoitiin Turkkilaisella Onur Air lentoyhtiöllä, ja matkatoimistona toimi Norjalainen Go Syden. Pohjois-Kyprokselle ei ilmeisesti tehdä ollenkaan suoria lentoja, vaan lennot pysähtyvät aina ensin Turkin puolella. Niimpä meilläkin oli välilasku Antalyassa.


Jo Helsinki-Vantaan lentokentältä löysimme muita Groupon matkalaisia, meidän lippuihin oli kirjattu lähtöajaksi 10.05, kuitenkin kentälle päästyämme huomasimme, että kone lähtisikin vasta klo 11.05. Kyseessä ei ollut lennon myöhästyminen, lentoaika oli vain vaihdettu siitä mitään ilmoittamatta. No parempi kuitenkin tuntia myöhemmin kun aiemmin. Itse lentoliputhan ei meinanneet tulla meille ollenkaan, vielä viikkoa ennen matkaa Mr X oli soitellut lippujen perään. Loppu hyvin kaikki hyvin pääsimme koneeseen, jossa kaikkien yllätykseksi tarjoiltiin maksuton ruoka ja juomat ! Tätä yllätystä lukuunottamatta Onur Airin palvelu ja tilat olivat kertakaikkiaan surkeita, mutta matkan super edulliseen hintaan nähden kuitenkin ok.


Pohjois-Kyproshan on Kyproksen Turkkilainen puoli, ja Kyrenia sen toiseksi suurin kaupunki (suurin on Nikosia joka on Kyproksen molempien puolien pääkaupunki). Tällä Turkkilaisella puolella tuntui kuin olisi ollut Turkissa, tosin ilman jatkuvaa tinkimistä ja agressiivisia kauppiaita. Valuuttana toimi Turkin liirat, jotka ehdottomasti kannattaa vaihtaa vasta paikan päällä. Turkkilainen puoli oli selvästi edullisempi verrattuna Etelä-Kyprokseen jossa käytetään euroja.


Hotellimme tällä reissulla oli Hotelli Sempati ***, joka oli pienehkö kotoisa joskin hieman kulunut hotelli keskellä-ei-mitään. Hotelliin tuli meidän kanssa bussilastillinen Suomalaisia diilimatkailijoita, juuri muita asiakkaita hotellissa ei ollutkaan. Hotelli oli jälleen hintaansa nähden siedettävä, suht siisti ja turvallinen. Huoneissa oli perusvarustuksen lisäksi ilmastointi ja tv, meidän huoneessa toimi myös WiFi kun huoneemme oli riittävän lähellä hotellin aulaa. Aamupala oli hieman yksipuolinen, mutta jälleen kerran hintansa veroinen. Hotellin ympäristössä oli yksi pienen pieni market josta sai vettä yms pientä ostettua. Rantaan hotellilta oli todella lyhyt kävelymatka, muutama sata metriä. Meressä kumpikaan ei käynyt uimassa, uima-altaankin vesi oli niin jäätävän kylmää vielä huhtikuun alussa. Sää kuitenkin suosi meitä ja lähes joka päivä lämpöä riitti noin +25c.

Seuraavassa postauksessa kerron mitä viikon aikana ehdittiin puuhailla ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti