maanantai 19. toukokuuta 2014

Thaimaan kiertomatka - BANGKOK

Tarkoituksenani oli kirjoittaa kattava kertomus viime kevään reissustamme, mutta kauhukseni tajusin, että melkein kaikki tieto on jo ehtinyt karkaamaan lahosta päästä.. Täytyy jatkossa kirjoittaa reissukertomukset heti ylös ennen kun kaikki nimet ja hinnat karkaavat muistista. Alla kuitenkin koontia niistä asioista joita vielä muistan: Keväällä 2013 päätimme tehdä räätälöidyn reissun Thaimaahan.  Matkaan lähti mun ja Mr. X:n lisäksi ystäväpariskunta. Itse olen ollut aiemmin pakettimatkoilla Thaimaassa perheen kanssa, mutta matkaseurueen muille jäsenille tämä oli ensimmäinen Aasian reissu. Työ- ja koulukuvioista johtuen matkan ajankohdaksi valikoitui toukokuu, ja vaikka aluksi olin kovasti ajankohtaa vastaan (mielestäni Thaikut oli ehdottomasti talvikohde, kesällä kohteita löytyy lähempääkin) näin jälkikäteen ajateltuna ajankohta oli kuitenkin nappivalinta.

Alusta asti oli selvää,  että yksi reissun kohteista tulee olemaan Bangkok shoppailun takia. Muut kohteet valikoituivat lähinnä sen mukaan missä paistaa aurinko toukokuussa. Loppujen lopuksi reittimme oli Helsinki-Bangkok -Koh Tao-Koh Samui-Bangkok-Helsinki. Lennot Helsinki-Bangkok-Helsinki oli Finnairin lentoja. Olin positiivisesti yllättynyt Finnairin kaukolennoista. Saatiin varattua ilman lisämaksua kaikille meille vierekkäiset exit-paikat (joissa suurempi jalkatila) molempiin suuntiin netin kautta. Lisäksi koneessa oli kaikilla omat "pelikoneet"/näytöt, josta sai katsoa haluamiaan elokuvia ja sarjoja, kuunnella musiikkia tai pelata pelejä, joten lento kului suhteellisen nopeasti.

Hotelli Furama Silom

Kaikki reissun hotellit varattiin Agodan kautta ja homma toimi hyvin. Loman alkupäässä yövyimme Bangkokissa Furama Silom hotellissa joka osottautui loistavaksi ! Furama oli erittäin siisti ja suht edullinen 4 tähden hotelli, jossa oli uima-allas katolla ja pieni ilmastoitu kuntosali. Myös henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Seuraavalla Bangkokin reissulla voisin hyvin kuvitella yöpyväni uudelleen Furamassa. Paluumatkalla yövyimme Aurinkomatkojenkin suosimassa hotelli Naraissa, jossa olin aiemminkin yöpynyt. Narai oli himpun verran Furamaa kalliimpi, mutta selvästi kuluneempi ja nuhjuisempi. Narai on kuitenkin lähes samalla sijainnilla ja suomalaisten suosiossa. Narain aamupala oli myös erittäin runsas ja monipuolinen.

Cup Cakeja MBK:ssa
Bangkokissa liikuimme aluksi lähes aina skytrainilla, kunnes muutaman hintavertailun jälkeen tajusimme, että muiden neuvoista huolimatta meille tuli halvemmaksi matkustaa taksilla kun kyydissä oli kuitenkin aina 4 matkustajaa. Skytrain tosin oli miellyttävämpi vaihtoehto ilmastoinnin ja nopeuden vuoksi, taksissa istuttiin välillä ruuhkassa pitkiäkin aikoja. Lisäksi taksissa sai useampaan kertaan vaatia mittaria päälle (kuskit aluksi väittivät etteivät muka ymmärrä englantia, mutta jos esittää nousevansa ulos autosta niin yleensä yhtäkkiä ymmärrys löytyy ja mittari menee päälle). Chong Nonsi (Silom line) oli meidän lähin Skytrain asema. Skytrainiin ostettiin liput automaatista, joten kolikoita täytyi olla aina mukana. Jäimme yleensä pois linjan päätepysäkillä National Stadium Stationilla tai Siam Stationilla joista molemmista pääsee suosittuihin MBK ja Siam Paragon ostoskeskuksiin.

MBK:n vastine Arnoldsille
Siam Paragon oli ehdottomasti MBK keskusta kalliimpi, jossa oli paljon länsimaisille tuttuja merkkiliikkeitä. Siam Paragonissa on myös suuri Sea Lifen tyylinen akvaario, johon liput olivat muistaakseni melko kalliit muuhun hintatasoon nähden (noin 20e). Akvaario oli kuitenkin näkemisen arvoinen ja varmasti ainakin perheen pienimmille tosi kiva elämys. Akvaariossa oli kalojen lisäksi mm. merihevosia, pingviinejä ja erilaisia hämähäkkejä ja käärmeitä. MBK keskus on jättisuuri monikerroksinen kauppakeskus täynnä erilaisia pikkuliikkeitä. MBK:sta löytää ostettavaa, mutta tämän reissun perusteella suosittelisin ennemmin Platinum Fashion Mall:ia, Platinumissa tuotteet oli selvästi halvempia ja liikkellä oli myös paljon paikallisia. Platinumista löytää erilliset kerrokset miesten vaatteille, naisten vaatteille, lasten vaatteille ja tarvikkeille, kännykkätarvikkeille ja koruille. Jos Platinumiin menee taksilla, taksikuskit ymmärtävät keskuksen nimen vain jos sen lausuu "Platinaaam" ;) Platinamin ympärillä on myös paljon katukojuja joista voi ostaa edullisesti kaikkea ruuasta hiustenpidennyksiin ja sukkiin asti.

Yksi akvaarion miljoonista kaloista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti