torstai 5. kesäkuuta 2014

Edullista syömistä Tallinnassa

Käyn Tallinnassa useamman kerran vuodessa, viimeaikoina on tullut käytyä lähes joka kuukausi.Yleensä mitään erityistä syytä reissuun ei ole. Useimmiten tulee käytyä syömässä ja vähän kaupoissa pyörimässä. Ajattelinkin listata tähän muutaman opiskelijabudjettiin sopivan ruokapaikan:

Jos on Tallinnassa päiväristeilyllä, ja aikaa (ja rahaa) on vain vähän kannattaa suunnaksi ottaa Vapiano. Vapiano löytyy nykyisin myös Helsingistä, mutta Tallinnan hinnat on hieman edullisemmat. Mun vakkariannos Vapianossa on aina pieni salaatti kanalla.  Jos joku ei ole käynyt Vapianossa, on se jo palvelukonseptinsa puolesta kokemisen arvoinen. Kun ravintolaan mene sisään, saa luottokortin näköisen vapiano-kortin käteensä, sitten valitaan mitä haluaa syödä ja mennään tiskille kyseisen aihealueen kohdalle tekemään tilaus (esim. pizza, pasta jne). Tiskillä kerrotaan mitä haluaa tilata, ja kokki valmistaa annoksen nenän edessä. Ostos rekisteröidään kortille, ja maksu suoritetaan pois lähtiessä. Mielestäni Vapiano on ravintolan ja pikaruokalan välimuoto, erittäin kätevä ;)

Vapianon salaatti kanalla
 Jos suuntana on Rocca al Mare, ajaudun aina Mack Bar-B-Que:en. Paikassa on jenkkitunnelma, ja hyvää ruokaa. Viimeksi otimme juustohampurilaiset, ja ateria oli täyttävä. Pojat puolestaan kokeili jonkinlaista lihalautasta, jossa oli mm. bulled porkia ja ribsejä, oltiin kaikki tyytyväisiä. Olen joskus ottanut kyseisessä paikassa pizzan, joka myös oli hyvää ja täyttävää. Palvelu oli tällä kertaa erinomaista (ei ole itsestäänselvyys Tallinnassa). Tätäkään paikkaa ei ole hinnalla pilattu.

Burgeria Amerikan tyyliin Isabelin kanssa
Viimeisin ja paras löytö Tallinnan ruokatarjonnasta on Honky Tonk Texas, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa, Raatihuoneen torin laitamilla. Vierailimme ravintolassa ilta-aikaan, jolloin ravintola oli valaistu kynttilöin (jonka vuoksi kuvatkin on mitä on..). Tunnelmallisen rento paikka yhdistettynä hyvään ruokaan ja juomaan teki tehtävänsä, tänne menemme varmasti uudelleen !

Huikean hyvää mansikkamargaritaa

 Ravintola tarjoaa texmex tyyppistä ruokaa (muistuttaa hieman Amarilloa) ja erikoista sisustusta. Meidän seurue söi kana-fajitaksia ja tequila-marinoitua fajitasta jotka tarjoiltiin usean eri dipin ja kasvisten kanssa. Tequila-marinoidussa annoksessa liha tuotiin pöytään, tarjoilija kaatoi lihan sekaan tequilat ja liekitti annoksen silmien edessä. (Pojilta loksahti leuat auki kun tequila höyrysi savuna ilmaan eikä kurkusta alas). Kaikki syömämme ruoka oli hyvää, ja mahat tuli täyteen. Myös hintataso oli tässäkin vaihtoehdossa edullinen, sopi hyvin meidän opiskelijabudjettiin ;)

Fajitakset kanalla
 Jos ei ole nälkä, mutta pieni tauko shoppailusta kelpaisi on hyvä vaihtoehto Virukeskuksen Robert's Coffee. Hinnat on edullisemmat kun Suomessa, mutta valikoima sama.

Robert's Coffeen kahveja

-Anna

2 kommenttia:

  1. hyvältä vaikuttaa tää blogi! ulkoasu, kuvat ja teksti miellyttää silmää, jatka samaan malliin:)

    http://inka-allornothing.blogspot.fi/

    VastaaPoista