perjantai 13. kesäkuuta 2014

Valkosipuli-mozzarella bruschetta


Välillä tekee mieli jotain hyvää suolaista, mutta väsyttää niin paljon, ettei jaksa sen kummemmin kokkailla. Mun viimeaikainen herkkusuosikki on ollut valkosipuli-mozzarella bruschetta. Se on halpaa (sopii mun opiskelijan lompakolle), nopeaa ja sairaan hyvää! 


Tämän herkun valmistamiseen tarvitsee: Oliiviöljyä, valkosipulia, esipaistettua patonkia, mozzarellaa, tomaattia (ja balsamicoa).
Näköjään tällä(kin) kertaa meidän kaappiin on eksynyt kokonainen Rainbow perhe :D


1. Siivuta esipaistettu patonki ja levitä palaset pellille

2. Sekoita kulhossa öljyä ja valkosipulimurskaa (laitoin 0,25dl öljyä ja 1 valkosipulinkynnen). Valkosipulin voi tietysti vaihtaa vaikka yrtteihin jos ei halua haista valkosipulille.

3. Paista leipiä uunissa parissa sadassa asteessa noin 10min (sen aikaa, että alkavat vähän ruskistua). Pilko silläaikaa tomaatit ja mozzarellat. Meiltä löytyi jääkaapista vain minitomaatteja, tavalliset tomaatit sopivat tähän ehkä vähän paremmin.
4. Ostin vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa balsamicokastiketta (S-marketissa tais olla 2-3e) ja oon jäänyt jo koukkuun ! Sopii niin hyvin kaikkiin salaatteihin ja tietysti näihin leipiin ;)
5. Pinoa leivät, mozzarellat ja tomaatit (normaalisti laittaisin myös basilikan lehden, mutta meidän lähialepa ei tänään basilikaa tarjoillut, joten tänään mennään ilman). Ruiskuttele balsamicoa leipien päälle miten sattuu.

6. SYÖ äkkiä ennen kun muut ehtivät !

1 kommentti:

  1. Tämä on pakko kokeilla! Nopea, helppo ja ainakin näyttää hyvältä ;)

    VastaaPoista