torstai 5. kesäkuuta 2014

Thaimaan kiertomatka - KOH SAMUI

Edellisissä postauksissa oli juttua Thaimaan reissumme muista kohteista (Bangkok, Koh Tao). Koh Taolta siirryimme vielä muutamaksi yöksi Koh Samuille. Taolta lähdimme hakemaan rauhallisempaa reppureissukohdetta, kun taas Samuin oletimme olevan enemmän perheille sopiva turistikohde. Samuilla tosin meidän hotelli oli niin tyhjillään, että turismista ei ollut tietoakaan. Samuilla majoituimme Al's laemson resort hotellin bungaloweihin.
Al's Laemson Samui Bungalow

 Huoneet oli kauniita ja hotellin taso vastasi odotuksia. Paikka oli kuitenkin jotenkin aavemainen kun kaikkialla huomasi, ettei hotellissa ole ollut asiakkaita pitkään aikaan (kaikki kalusteet pölyisiä ja koskemattoman oloisia). Myös tässä huoneessa seurassamme oli joku pieni lisko joka piilotteli peilin takana. Huoneessa oli sekä ulko-, että sisäsuihku. Ulkosuihku on siis normaali suihku, pään päältä puuttuu vain katto (eli yksin ei tarvitse suihkutella - ötökät pitää siitä huolen). Hotellin uima-allas oli hyvä, ja henkilökunta ystävällistä. Allasbaarikin avattiin meitä neljää asiakasta varten.

Autio allasalue

Onnellinen vesipeto


 Valitettavasti ranta oli surkea, hotellin edustalla oli pieni lahti, joka oli kuivunut mutalätäköksi. Kuitenkin jonkun matkaa kävelemällä pääsi hyvälle rannalle. Vaikka Taolla vuokrasimme skootterit, ei Samuilla tullut mieleenkään lähteä liikenteen sekaan pyörimään. Viikon autottomuuden jälkeen Samuin liikenne näytti sen verran hurjalta, että tyydyimme kävelemään ja matkustamaan taksilla. Ostosmahdollisuudet Samuilla oli hyvät, mutta me säästimme shoppailut Bangkokiin halvempien hintojen toivossa. Valitettavasti kävi niin, ettei samoja tuotteita ollut myynnissä Bangkokissa, joten jäimme tyhjin käsin. Ruuat oli parhaat Taolla, Samuilla oli hieman vaikeampaa löytää paikallisia ruokia, enemmän oli tarjolla länsimaalaisia ravintoloita (pizzaa, pastaa yms). 
Keskustan suositumpi turistiranta

Ensikertalaisten jännitys keikkuvan norsun selässä


Samuilla päätimme ottaa järjestetyn retken norsuratsastukseen. Retken järjestäjä on jo päässyt unohtumaan mielestä, mutta se oli joku hotellin yhteistyökumppani. Varmasti halvemmalla olisi päässyt jos olisi vähän vertaillut, mutta halusimme päästä mahdollisimman helpolla. Retken järjestäjä haki osallistujat hotellilta, vei norsupaikkaan ja kuskasi takaisin hotellille.

 Me olimme ymmärtäneet esitteestä, että paikanpäällä olisi jonkinlainen vesiputous, mutta emme sitä ikinä nähneet. Muuten retki oli onnistunut, ja varsinkin muut seurueemme jäsenet jotka eivät olleet aiemmin ratsastaneet norsuilla saivat hienon elämyksen. 
Norsun kärsä hamusi lisää banskuja

Muutamalla liiralla sai ostettua banaaninipun ja banaaneja sai syöttää "omalle" norsullensa reissun aikana.


Näköalapaikalla Samuilla

Loppujenlopuksi taisi käydä niin, että me tytöt viihdyttiin Samuilla paremmin kun hyvin (kun tekemistä riitti), mutta poikien sydämen vei Tao. Poikien mielestä lomalla ei tarvita mitään muuta aktiviteettia kun uima-allas, olut ja hyvä ruoka ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti