torstai 5. kesäkuuta 2014

Tipsejä Thaimaan reissuun

Ajattelin kerätä vielä muutamia yleisiä vinkkejä ja tietoja Thaimaan matkaa suunnitteleville:
1. Vertaile - Vertaile hintoja lentojen ja majotusten, sekä matkapakettien välillä. Joskus matkapaketti saattaa tulla omatoimimatkaa halvemmaksi. Viime reissulla koko reissuun meni (lennot, hotellit, retket, syöminen, shoppailu) yhteensä noin 1200€, joista suurin osa upposi lentoihin. Eli meidän tapauksessa off-seasonilla matkustaessa omatoimimatka oli halvempi
2. Etsi tietoa - Vaikket päättäisikään etukäteen mihin hotelliin tai kohteeseen aiot mennä, kannattaa lueskella muiden kokemuksia ja vinkkejä. Varasimme kaikki hotellit Agodan kautta (Agodalla oli edullisemmat kun esim. Hotels.com tai Bookingilla), luimme jokaisesta hotellista käyttäjien kokemuksia.
Hetken meressä viettänyt Singha Tölkki
3. Älä pelkää off-seasonia - Ennen viime reissua en voinut kuvitellakkaan meneväni Aasiaan kesällä. Nyt en voisi kuvitellakkaan meneväni korkeimpaan sesonkiaikaan joulun alla. Talvella matkat, majoitukset ja palvelut paikan päällä on moninkertaisissa hinnoissa. Lisäksi jokapaikassa on ruuhkaa ja jonoja. Olen ollut kerran joulun aikaan ja kerran uudenvuoden jälkeen pakettimatkalla Thaikuissa. Tietysti sesonkiaikanakin on mahdollista löytää rauhallisempia kohteita jos jaksaa etsiä tietoa ja vertailla ;)
Taolla matkalla melontaretkelle
4. Aurinko on erilainen - Kaikilla Thaimaan reissullani olen ollut pettynyt ruskettumiseen. Turkissa, Kyproksella yms. varman auringon paikoissa ruskettuminen (ja palaminen) tapahtuu itsestään, ja taivas on jatkuvasti täysin sininen ja pilvetön. Jokaisella Thaimaan reissullani taivaalla on ollut lähes koko reissun ajan ohut haalea pilviverho (tosin en tiedä onko mulla ollut vain huono tuuri), ja tuntuu ettei väri tartu. Olin jopa loman viimeiset päivät ilman rasvaa, enkä siltikään palanut. Tietenkään kaikkien tavoitteena ei ole ruskettua eikä ihokaan tykkää kun pyörii auringossa ilman rasvaa, mutta auringon otto on usein iso osa mun etelän matkoja joten siksi näin :) UV-säteet puskee läpi tietysti pilviverhosta huolimatta joten rasvankäyttö olisi ollut fiksua.
Upota varpaat hiekkaan ja nauti !

5.Shoppailu - Monessa paikassa on mahdollisuus ostoksiin, tosin suurin osa kaupoista on koju-tyyppisiä puoteja. Hinnat on alhaisia Suomen hintatasoon nähden. Itse olen xs-s kokoinen joten vaatteet olivat lähes poikkeuksetta sopivia. Monessa kojussa kaikki tuotteet ovat "onesize" ja sovitusmahdollisuutta (saatika vaihto/palautus) ei ole. Mr X puolestaan on liki kaksimetrinen (hieromapaikoissa hierojaneidit hihittelivät kun onesize hierontakaapu ei ollutkaan sieltä sopivimmasta päästä..) joten vaatteiden etsintä oli käytännössä mahdotonta. Myös kengissä kengänkoot loppuu usein 39. Koruja ja kelloja sen sijaan voi ostaa kaiken kokoiset.
Rayongin hotellista 2008
6.Mukavuus - Ikuisena stressaajana minulle tuo matkustusmukavuutta etukäteissuunnittelu. Moni reissaa Aasiaan ostamalla vain lennot, ja miettii paikanpäällä mihin mennä. Tämä tapa on varmasti loistava jos aikaa on enemmän kun 2 viikkoa. Meillä kuitenkin aika oli rajallinen ja halusimme maksimoida reissun hyödyn joten valitsimme lennot ja majapaikat etukäteen, muut yksityiskohdat päätimme reissussa fiiliksen mukaan.
Bangkokin takseja ja Skytrain rata
7.Wi-Fi - Helpottaa elämää kummasti jos hotellista löytyy langaton netti. Sen avulla on helppoa etsiä seuraavalle päivälle tekemistä tai tutkailla shoppailumahdollisuuksia hotellista käsin. Samoin paluulennon ajan tarkistaminen ja lennon istumapaikkojen varaus onnistuu mutkattomasti
2008 Kwai joen retkeltä
8.Kokeile - Kokemuksia (ei hyviä eikä huonoja) ei tule jos ei kokeile. Olen ollut super nirso ja allerginen, mutta viime reissu oli ensimmäinen jolla uskalsin maistella paikallisten ruokia, ja löysinkin oman ehdottoman lemppariruuan Chicken with basil leaves and Chili, niiiiiin hyvää ! Myös muut tuliset ruuat oli mun makuun. Tosin kala-allergiani oli hieman hankala, paikalliset kun ei oikein englantia ymmärrä on hieman hankala yrittää selittää, että kuolen jos ruuassani on kalaa. Thaikkuruokiin kun kuuluu usein kala-liemi, jota paikalliset eivät tietenkään miellä kalaksi. Hengissä kuitenkin selvisin reissusta ja aion jatkossakin kokeilla erilaisia ruokia.
2008 Kwai joen retkellä viidakopolulla
9.Seikkaile - Lähdimme melontaseikkailulle, sekä skootteriseikkailulle etsimään uusia maisemia. Vaikka kummankaan reissun matka ei ollut kivuton (kaksi kokematonta melojaa keikkuvassa härvelissä keskellä merta, ja molemmilla oma näkemys siitä kuinka homma tulisi hoitaa...) oli määränpää sen arvoinen.
2008 Kwai joki aamulla pitkähäntävenestä
10. Älä stressaa - Kyse on kuitenkin yleensä lomasta, jolloin tulisi nauttia. Mitä vähemmän suunnittelee etukäteen ja lataa odotuksia, sitä todennäköisemmin loma on onnistunut. Tee sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä :)

Happy !
+ Bonarina Hieronta - voi että mä toivoisin, että voisin saada aitoa thaimaalaista hierontaa myös Suomessa (jos joku tietää jonkun oikeasti hyvän paikaan, vinkatkaa !). Mulla on ollut alaselän kanssa ongelmia, joita kukaan muu ei ole osannut ratkaista. Nämä thaikkunaiset (usein mitä vanhempi, sen parempi), ottavat omituisia otteitaan ja vääntävät ja kääntävät ja yhtäkkiä kaikki lukot ja tukokset on auenneet. Lisäksi hinta on olematon. Menimme myös MBK ostoskeskuksessa shoppailun lomassa hierontaan miettimään mitä seuraavaksi, teki kyllä hyvää :)

Jos jollain tulee mieleen jotain muita vinkkejä, joita olisi hyvä ottaa huomioon Thaimaan reissua suunnitellessa vinkatkaa ihmeessä !







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti